6.8 Aarden & beschermen

Aardings oefening voor je hond

Honden kunnen net als mensen om verschillende reden niet goed geaard zijn. Het is erg belangrijk om je hond hierbij te helpen als je merk dat er een disbalans is ontstaan en je hond het zelf niet meer goed kan balanceren. Ook is het belangrijk dat je zelf zorgt dat je goed geaard bent. Honden kunnen niet goed geaard zijn door bijvoorbeeld: trauma, schok, stress, niet goed geïncarneerd, straling, absorberen van energie van andere en uit de omgeving, blokkades is de chakra’s enz. Wanneer je jouw hond gaat helpen om te aarden dan is het belangrijk om de autonomie van je hond te respecteren. Niet alle honden vinden het fijn om aangeraakt te worden. Ook kan het zijn dat je hond sommige plekken wel oké vindt en weer andere niet. Let hierop! Je hond bepaald wat wel of niet oké is voor hem. Door dit te respecteren kan je hond leren dat jij te vertrouwen bent en het misschien later wel toelaten.

Je kan de oefening doen door de hond fysiek aan te raken, 10-14 cm boven zijn lichaam of op afstand. En zelfs vanaf een compleet andere ruimt of locatie. Energiewerk gaat namelijk door tijd en ruimte heen. Je hoeft niet fysiek bij een hond aanwezig te zijn om heling te geven of aarding. Kijk dus naar wat je hond prettig vindt. Voor je gaat starten zorg je dat je een kalme en ontspannen sfeer creëert voor je hond. Ik vind het prettig om aromatherapie te gebruiken.

Een aantal aardende druppels van 100% natuur zuivere olie in de diffuser werkt heel fijn. Bijvoorbeeld: Vetiver, basis chakra olie, Sandelhout, Jeneverbes of Grove Den. Maar een andere kalmerende olie is ook goed, zolang je hond de geur maar prettig vindt. Ook zet ik graag heling chakra muziek op met kalmeerde en ook aardende tonen. Dit helpt om een ontspannen sfeer te creëren waarin heling en aarding plaats kan vinden.

Stap 1. Telefoon uit en vervolgens ga je eerst jezelf aarden. Zorg dat je zelf in een ontspannen en gefocuste staat van zijn bent. Haal een paar keer diep ademen in naar je buik en blaas helemaal uit. Laat alle spanning en stress uit je eigen lichaam

wegvloeien. Probeer straling weg te houden, zitten bij een router of onder TL licht is niet bevorderlijk. Dik lichten en beperk omgevingsfactoren.

Stap 2. Leg je middelvinger en wijsvinger van beide handen apart tegen elkaar aan. Alsof je er iets tussen wil klemmen alleen klem je nu niet. De zijkanten van je vingers raken elkaar dus ontspannen aan. Trek vervolgens met deze twee vingers zachtjes een lijn vanaf de neus van je hond naar het midden van zijn hoofd tussen de ogen door en de oren, door over te ruggengraat van je hond en naar de schouderbladen. Dan open je beide handen en één hand gaat over de recht schouder en de anders over de linkerschouder naar beneden over de voorpoten tot aan de voorkant van de voorpoten.

Terwijl je dit doet visualiseer je dat de energie van je hond mee vloeit met deze zachte aanraking. Bij de voorpoten uitgekomen visualiseer je dat de energie zo door de vloer de aarde ingaat. En dat alle negatieve energie en energie die hem niet langer meer dient zo afvloeit de aarde in. Je ziet dan voor je hoe de energie van moederaarde diep contact maakt met je hond. Laat je hond aangeven hoelang dit nodig heeft bij de voorpoten of vertrouw op je intuïtie hiervoor. Het zal een beetje variëren tussen de dertig seconden en twee minuten tot dat je zijn energie van moeder aarde goed voelt verbinden met zijn energie.

Stap 3. Herhaal de lijn met je twee vingers tegen elkaar weer, van voor aan de snuit en nu door tot aan de heupen bij de staartaanhechting. Dan open je ook je handen weer en elke hand gaat aan één kant bij de heupen door over de poten naar beneden. Net zoals je met de voorpoten gedaan hebt. Visualiseer weer dat de energie van je hond door de poten stroomt en de aarde ingaat en diepe connectie maakt met moederaarde. Houdt weer even een tijdje aan de poten vast.

Stap 4. Herhaal het proces nog een keer, maar ga nu helemaal door naar de staart en ga door tot aan het puntje van de staart. (Of waar de staart zou zitten normaal bij één gecoupeerde staart) maak hier een kommetje van je handen om het puntje en hou vast. Zo laat je de energie weer de grond in stromen en diep contact maken met moederaarde. Ik tik daarna ook altijd even de grond achter de hond aan om het contact af te maken met de aarden.

Als je klaar bent mag je jouw hond en zijn aura in een beschermde bubbel visualiseren. Een bubbel van mooi goud of witte beschermende energie. De bubbel mag je vullen met liefdevolle en helende energie. Je mag visualiseren dat de liefdevolle bubbel heel erg sterk beschermend is. Negatieve invloeden en energie komt de bubbel niet in en je hond is volledig beschermd. Maar je ziet ook voor je hoe liefde en mooie en positieve energie wel binnen mag komen, energie waar je hond beter van wordt. Daarna mag je het universum en moederaarde bedanken voor alles wat ze voor jullie doet en het beschermen van je hond.

Liefs, Nadieh